7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 158-159-161-162-163-164. Sayfa Cevapları Yıldırım Yayınları 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında yer alan ve içerisinde Doğu’nun Bilgi Birikimi konularının bulunduğu 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 158-159-161-162-163-164 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
Bağdat’ta IX. yüzyılda çeviri merkezi, kütüphane ve akademi olarak hizmet veren Beytü’l-Hikme açıldı. Bu kurumun açılmasının bilime katkı bakımından önemi ne olabilir?
Cevap: Bu kurum önemli eserlerin çevirilerinin yapılmasını, böylece bilginin yayılmasını, eğitimi ve öğrenmeyi ileriye taşımıştır.
Aşağıya İbn-i Sînâ’nın bilim dünyası için önemini belirten bir slogan yazınız.
Cevap: ”İBNİ SİNA BİLİMİN DİLİDİR”
El-Cezerî’nin yaptığı çalışmaların ve yazdığı eserlerin önemini açıklayınız.
Cevap: Robotik alanda önemli çalışmalar yapmıştır. “Kitab’ül Hiyel” adlı eseriyle robot teknolojisinin, otomatik makinelerin gelişmesinde bilime önemli bir katkı sağlamıştır.
İbn-i Haldûn hangi alanda bilimsel çalışmalar yapmıştır?
Cevap: Sosyoloji, tarih alanında bilimsel çalışmalar yapmıştır.
Ali Kuşçu’nun bilimsel çalışmalarda bulunması için İstanbul’a davet edilmesinden hareketle Fatih Sultan Mehmed Dönemi’nde bilime verilen önemle ilgili neler söylenebilir?
Cevap: Bilime değer verildiğini, bilimi öğrenmek ve öğretmeye çalışıldığını, bilime katkıda bulunduklarını söyleyebiliriz.
Piri Reis’in yaptığı çalışmaların ve yazdığı eserlerin önemini açıklayınız.
Cevap: Haritacılık, denizcilik ve coğrafya alanında önemli çalışmalar yapmıştır. Osmanlı donanması için birçok deniz seferine katılmıştır. ”Kitab-ı Bahriye” adlı eseriyle haritacılık, ve denizcilik ile ilgili öncülük yapmıştır.
Kâtip Çelebi, çizdiği dünya haritasında hangi kıtalara yer vermiştir?
Cevap: Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika kıtalarına yer vermiştir.
A. Aşağıdaki ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” kutucuğunu işaretleyiniz.
Cevap:
B. Aşağıya Türk-İslam medeniyetinde yetişen bilim insanlarının bilimsel gelişme sürecine katkılarını anlatan bir kompozisyon yazınız.
Cevap:
Türk- İslam Medeniyetinde yetişen bilim insanları bilime birçok alanda katkı sağlamışlardır. El- Hazni fizik, astronomi, matematik, mekanik alanlarında, El Harezmi matematik, coğrafya, astronomi ve tarih alanlarında, Farabi felsefe ve mantık alanında, İbni Sina, tıp alanında önemli çalışmalarda bularak bizleri ileriye taşımıştır. El- Cezeri robotik alanda yaptığı çalışmalarla Doğu ve Batı dünyasını derinden etkilemiştir. Aynı zamanda donanmalarda da bize çok katkısı olan bir bilim insanı olan Piri Reis; denizcilik, haritacılık gibi alanlarda bizlere öncülük etmiştir. Bu bilim insanları bilime katkı sağlamış, bizi ileriye taşımış ve bugünlere gelmemize zemin hazırlamıştır.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.