Kendi mevsiminde yetişmeleri aynı zamanda onları lezzetli yapar. Dolayısıyla daha tatlı yiyebilir, birbirinden eşsiz yemekler hazırlanabilir. Tüm bunların dışında daha ekonomik fiyatlara sahiptir. Normalde kış aylarında çıkan bir meyve/sebzeyi yazın üretmek için günümüzde birçok yöntem vardır. Ancak bunlar maliyetli girişimlerdir. Bu da masrafları arttırır.
Ancak mevsiminde yetiştirilen bir ürünün masrafları bu kadar olmadığında aile bütçesi için daha ekonomiktir. Bu nedenlerden dolayı her ürün mevsiminde tüketilmelidir.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Besinlerin kendileri kadar tazeliği de önemlidir. Mevsimi olmayan besin çeşitli etken maddelerle büyütülmüştür. Bu yüzden de insan sağlığına zarar verir.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.