7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 206-208-209-210-211. Cevapları MEB Yayınları 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Azı Karar Çoğu Zarar konusunun yer aldığı 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 206-208-209-210-211 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
1. Sağlıklı yaşamla ilgili araştırdığınız haber metnini arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:
2. Sizce doğru beslenme ve sağlık arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.
Cevap: Doğru beslenme kişilerin sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Kişiler doğru beslenince daha sağlıklı bir vücut formuna ve aktivitesine sahip olurlar.
A) Okuduğunuz metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelime veya kelime gruplarını belirleyerek bunların anlamlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe Sözlük’ten kontrol ediniz.
Cevap:
Alternatif
Tahminim: Seçenek
İşlev
Tahminim: İş görme özelliği
Kronik:
Tahminim: Sürekli olan
Çağ
Tahminim: Zaman parçası, vakit
B) Anlamını öğrendiğiniz kelime veya kelime gruplarından iki tanesini seçerek birer cümlede kullanınız.
Cevap:
Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.
1. Şeker türleri nelerdir? Nasıl elde edilir? Açıklayınız.
Cevap: Doğal şeker ve işlenmiş şeker türleri vardır. Doğal şeker, meyve ve sebzelerin içinde bulunur. İşlenmiş şeker ise şeker pancarı ya da şeker kamışından elde edilir.
2. Tatlandırıcı nedir? Ne tür yiyeceklerin üretiminde tatlandırıcı kullanılır? Açıklayınız.
Cevap: Tatlandırıcılar şeker tadı veren maddelerdir. Hazır içecek, bisküvi, tatlı, sos, dondurma, kahvaltı gevreği, çikolata gibi ürünlerde bulunur.
3. Şekerin fazla tüketimi hangi hastalıklara yol açar? Örnekler veriniz.
Cevap: Diyabet, şişmanlık, kanser, hipertansiyon gibi hastalıklara yol açar.
4. Tuzun fazla kullanımı en çok hangi organımıza zarar verir? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: En çok böbreklerimize zarar veriyor. Çünkü böbrek dengeyi sağlar.
5. Günlük gıda tüketiminizde şeker ve tuzun yeri nedir? Tükettiğiniz gıda çeşitlerinden örnekler vererek açıklayınız.
Cevap: Şeker ve tuzu belirli ölçüde kullanıyorum. Yemeklere ekstra tuz atmıyor şekeri de doğal yollardan alıyorum.
A) Öğretmeni, Kerem’den “ağzına sağlık” ve “sağlık olsun” deyimlerinin anlamlarını araştırmasını istemiştir. Kerem, cevapları iki farklı internet adresinden araştırmış ve iki farklı sonuca ulaşmıştır.
B) Buna göre Kerem, hangi internet adresindeki bilgileri dikkate almalıdır? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Üstteki internet adresindeki bilgileri dikkate almalıdır çünkü birinci internet adresinin uzantısı .gov yani devlet denetimlidir ve en doğru bilgiyi verir.
Sağlığımıza yararlı bir yemeğin tarifini aile büyüklerinizden öğrenerek aşağıya yazınız. Yazdığınız tarifi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:
YOĞURTLU KABAK YEMEĞİ
Malzemeler; 3 adet orta boy kabak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
Yoğurtlu Sos İçin; 4-5 yemek kaşığı yoğurt, 2 adet misket limon, tuz,
Üzeri İçin; dereotu, ceviz
Öncelikle kabakları ince yuvarlak şekilde doğruyoruz yapışmaz tavaya zeytinyağı ekleyip ısındığında kabakları ekliyoruz çok karışmadan kavuruyoruz. ayrı bir kaba yoğurt, tuz, limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkıp ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Servis edeceğimiz tabağa kabakları ve üzerine hazırladığımız yoğurtlu sosu ekliyoruz. Üzerine dereotu ve ceviz ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.
A) Aşağıdaki cümlelerde zarf (belirteç) göreviyle kullanılmış sözcük ve söz öbeklerini örnekteki gibi belirleyerek bunların altını çiziniz.
Cevap:
B) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölümleri cümlenin anlamına uygun zarflarla tamamlayınız.
Cevap:
Doğa sporları ile ilgili bir araştırma yapınız.
Cevap: Kampçılık, kayak, yelken, kaya tırmanışı, dağcılık, serbest dalış gibi doğa sporları bulunmaktadır.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.