Cevap Yaz
19 Ekim 2024, 10:41 - Furkan Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 124. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 124. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan Napier’ın Kemikleri konusunun yer aldığı 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 124. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları 124. Sayfa Cevapları Napier’ın Kemikleri

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları MEB Yayınları

Performans Görevi
“Napier’ın Kemikleri”

Sevgili öğrenciler, bu çalışmada “Napier’ın (Neypiyır) Kemikleri” ile ilgili araştırma yaparak ulaştığınız bilgileri panoda sergilemeniz ve “Napier’ın Kemikleri” tasarımı yapmanız beklenmektedir. Yapacağınız araştırmada güvenilir bilgiye ulaşma yollarını belirlemeniz ve özgün tasarımlar oluşturmanız önemlidir.

Çalışma öncesinde şu noktalara dikkat etmelisiniz.
• Napier’ın hayatı ve çalışmaları ile ilgili araştırma yapınız.
• “Napier’ın Kemikleri” ile ilgili görseller toplayınız.
Cevap: John Napier 1550 yılında doğmuş İskoçyalı bir matematikçidir. Napier Saint Andrews Üniversitesinde öğretim gördükten sonra acemi bir matematikçi olarak yaptığı matematik hesaplamalarını kolaylaştıracak bir çözüm ararken Napier Kemikleri adı verilen, üzerilerinde rakamlar yazılı olan küçük çubukların kullanıldığı çarpma ve bölme yöntemini buldu.

Napier Kemikleri, 1617 yılının sonunda bulunmuştur. Bu kemikler, bir abaküs olarak kabul edilebilir. Bu kemikler yardımıyla çarpma ve bölme işlemi yapılabilir. Abaküsler bir tahta ve bir çerçeveden meydana gelir. Tahta 1’den 9’a kadar giden numaralar içeren 9 ayrı kareye bölünmüştür. Bölme ve çarpma işlemi yapmak isteyenler ellerindeki çubukları çerçeveli tahtaya yerleştirerek işlemlerini yapabilirler.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları MEB Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.