Cevap Yaz
2 Ekim 2024, 16:43 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 38-39. Sayfa Cevapları Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 38-39. Sayfa Cevapları Yıldırım Yayınları 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Sıra Bende konusunun yer aldığı 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 38-39 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 38-39. Sayfa Cevapları Yıldırım Yayınları

7.Sınıf Yıldırım Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 38-39. Sayfa Cevapları Sıra Bende

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları Yıldırım Yayınları

A. Aşağıda verilen altı şapkalı düşünme etkinliğiyle ilgili bilgileri ve örnek olayı okuyunuz. Ardından beyaz, kırmızı, siyah, sarı, yeşil ve mavi renkle ilgili soruların cevaplarını ilgili kutulara yazınız.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları Yıldırım Yayınları

Örnek olayda belirtilen konularda sahip olduğunuz net bilgiler nelerdir?
Cevap: Yaşanılan olay üzerine insanların sergiledikleri tutum açıları farklılık göstermiştir. Bir yol yapımında karşılaşılan tarihi yapının değeri anlaşılır fakat yolu yapan kişiler ve bu yol yapımını yapan şirketten faydalanan kişiler bu olayı örtbas etmeye çalışırlar. Bu durumdan rahatsız olan bir gazeteci bulunmaktadır. İstediği bu olayın gün yüzüne çıkmasıdır. 

Ören yerinin zarar görmesi karşısında ne hissediyorsunuz?
Cevap: Ören yerinin zarar görmesini hiç doğru bulmuyor e üzülüyorum. Doğru bulmadığım nokta insanların bu tarihi yeri hiçe sayarak sadece maddi açıdan değerlendirmeleri yanlıştır. Üzüldüğüm nokta ise bu insanların bu kadar bilinçsiz e duygusuz olmasıdır.

Ören yerinin zarar görmesinin neden olacağı sorunlar neler olabilir?
Cevap: Ören yerinin zarar görmesi sonucunda tarihi yerin bize getireceği bilgiler, zenginlikler yok olacaktır. Geçmiş hakkında, geçmişteki yaşam hakkında edinebileceğimiz bilgilerin hepsi yok olacaktır. 


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları Yıldırım Yayınları

Yolun tamamlanmasının olumlu sonuçları neler olabilir?
Cevap: Yolun tamamlanması ile ulaşım kolaylığı ortaya çıkacaktır. 


Örnek olaydaki sorunun çözümüne sizin öneriniz nedir?
Cevap: Bence gazetecinin bulduğu çözüm önerisi doğrudur. Bunun yanı sıra en baş kişiye ulaşmaya çalışıp sorunu bildirerek ülkede bulunan ören yapının korunmasını sağlayabilirdi.


Sorun neydi? Nasıl çözülmek istendi? Gelecekte nasıl çözülür?
Cevap: Sorun bir yol yapımında ortaya çıkan ören yerinin çok eski zamandan odluğu ve tarihi bir öneme sahip olduğudur. Bunun üzerine bu yola devam edebilmek için bu ören yerinin saklanmasının istenmesidir. Bir gazeteci  bu olayı açığa çıkarır. 


Örnek olayda gazeteci ve gazete yönetiminin tutumlarını düşünceyi açıklama özgürlüğü, doğru bilgi alma hakkı ve kitle iletişim özgürlüğü bakımından yorumlayınız. Yorumlarınızı aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.
Cevap: 

Gazetecinin tutumu olayın önemli olduğunu anlatmak istemiştir. Bu olay da destek göremese de tarihi yapının bozulmasını engellemeye çalışmıştır. 

Gazete yönetimi ise bu olayı gelir elde ettiği şirketi kaybetmemek için örtbas etmeye çalışmasıdır. Bu sergilediği tutum çok yanlıştır. 


B. Aşağıdaki karşılıklı konuşmayı okuyunuz ve konuşmada kullanılan iletişim becerilerini belirleyiniz. Kullanılan becerilerin olduğu kutucuklara denk gelen yüz ifadelerini boyayınız.
Cevap:

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları Yıldırım Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.