Cevap Yaz
17 Eylül 2024, 19:06 - Saniye Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 20-22-23-24-25-26-27. Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 20-22-23-24-25-26-27. Cevapları MEB Yayınları 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Peyami Safa’nın Öyküsü Metni Cevapları konusunun yer aldığı 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 20-22-23-24-25-26-27 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 20-22-23-24-25-26-27. Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 20-21-22-23-24-25-26-27. Sayfa Cevapları Peyami Safa’nın Öyküsü

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Araştırdığınız yazarın yaşam öyküsünü arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:

Muzaffer Tayyip Uslu

1922 yılında İstanbul’da doğmuş ancak Zonguldak’ın küçük bir kasabasında yaşamıştır. Öğretmeni Behçet Necatigil’dir. kendisi gibi verem hastası olan Şükrü Onur ile şair arkadaşlığı yapmışlardır. Kendi kasabasında yazdığı şiirleri satarak geçimini sağlamaya çalışmıştır. Arkadaşının 22 yaşında ölümünden sonra kendisi de 24 yaşında verem hastalığından vefat etmiştir.

2. Yaşamınızda kimleri kendinize örnek alıyorsunuz? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Yaşamımda doktor olan babamdan örnek alıyorum. Köyde çok zor şartlar altında okuyarak pes etmeden azimle çalışıp çok başarılı bir doktor olmuş. Babaannem ve büyükbabam onunla gurur duyuyorlar.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Okuduğunuz metinden alınan aşağıdaki kelimelerin altına, verilen anlamlardan uygun olanların numaralarını örnekteki gibi yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 23 Cevapları MEB Yayınları

2. ETKİNLİK

Okuduğunuz metinle ilgili 5N1K sorularını kullanarak örnekteki gibi sorular hazırlayınız. Bu soruları arkadaşlarınıza yöneltiniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 23 Cevapları MEB Yayınları


3. ETKİNLİK

A) Aşağıda verilen özelliklerden hangileri okuduğunuz metinde görülmektedir? Yanlarına çarpı (X) işareti koyarak belirtiniz.
Cevap:  

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları MEB Yayınları2


B) Tabloda özelliklerini işaretlediğiniz metin türünü aşağıya yazınız.
Cevap: Tablodaki özellikler biyografi metin türünü anlatmaktadır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları MEB Yayınları

4. ETKİNLİK

B) Arkadaşlarınızla başarı ve çalışma konulu atasözleri araştırarak aşağıya yazınız. Bulduğunuz atasözlerinden beğendiklerinizi velinizin onayını alarak uygun bir sosyal medya ortamında paylaşınız.
Cevap:

  • Bir elin nesi var iki elin sesi var.
  • Akıl akıldan üstündür.
  • Akıl yaşta değil baştadır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Zaman şeridinde verilen tarihler Peyami Safa’nın hayatındaki önemli tarihlerden bazılarıdır. Bu tarihlerde gerçekleşen olayları, okuduğunuz metinden yararlanarak örnekteki gibi yazınız.
Cevap: 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları MEB Yayınları


6. ETKİNLİK

“Peyami Safa’nın hayatındaki önemli anlardan hangisinde onun yanında olmak isterdiniz? Peyami Safa’ya o anda neler söylerdiniz?” sorularından hareketle kısa bir konuşma yapınız.
Cevap: Peyami Safa’nın hasta olduğu anlarda yanında olmak isterdim. Ona destek olmak ve iyileşmesi için psikolojik olarak onu iyileştiririm.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları MEB Yayınları

A) Bir öğrenci, hafta içinde evde çalışacağı dersleri planlamak için bir tablo oluşturmuştur. Bu tabloyla ilgili bilinenler şunlardır:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları MEB Yayınları

Bu bilgilere göre öğrenciye ait aşağıdaki çalışma planı tablosunu doldurunuz.
Cevap: 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları MEB Yayınları


B) Siz de hafta sonu çalışacağınız dersleri planlayacağınız bir tablo oluşturarak bu tabloyu aşağıya çiziniz. Hazırladığınız tabloyu arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap:

Ekran-goruntusu-2024-09-02-135038 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 20-22-23-24-25-26-27. Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK

Aşağıya “çalışkan olmak” konulu, açıklayıcı anlatım biçimini kullanacağınız bir metin yazınız. Yazınızı yazarken “oysaki, başka bir deyişle, özellikle, ilk olarak, son olarak” gibi geçiş ve bağlantı ifadelerini uygun yerlerde kullanınız. Bu kelimelerin altlarını renkli kalemlerle çiziniz.
Cevap: Çalışkan olmak sadece zeki olan insanların olması demek değildir. Çalışarak, hedefimizin üzerine gidersek başarılı oluruz. Çalışkan olabilmemiz için sadece başarmalıyız.


GELECEK DERSE HAZIRLIK

Bir öğretmeninizle yaşadığınız ve sizi olumlu yönde etkilediğini düşündüğünüz bir anınızı sınıfta arkadaşlarınızla paylaşmak üzere defterinize yazınız.
Cevap: Bir gün matematik sınavında beklemediğim bir sonuç almıştım. Oysa ki sınav için çok çalışmıştım. Kendimi başarısız hissettim ve çok üzüldüm. Öğretmenim beni ders çıkışında yanına çağırdı ve bir konuşma yaptı benimle. Benim aslında çok başarılı olduğumu ama daha çok çalışmam için böyle bir puan yazdığını söyledi. Yüksek almıştım ama çok küçük hatalar yaptığım için bana daha da çalışmam için o puanı söylemişti. Öğretmenim sayesinde o günden itibaren hiç hata yapmadan matematik çözmüştüm. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.