8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 83-84-85-87-88. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Çalışma Hayatı ve Peygamberimiz konusunun bulunduğu 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 83-84-85-87-88 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
Çalışmanın, üretken olmanın kişi ve toplum hayatı açısından önemi nedir?
Cevap: Çalışkan ve üretken olmak toplumun daha ileriye gitmesini sağlar. Üretken olmak için çok çalışmak gerekir. Çalışan bir toplum yeni buluşlar ile insan yararına işler yaparlar. Bu da o toplumun gelişmesini sağlar.
“Bir işi bitirdiğin zaman hemen başka bir işe koyul.”
İnşirah suresi, 7. ayet.
“İki nimet vardır ki insanların çoğu, bunların değerini bilmede aldanmıştır: Sağlık ve boş vakit.”
Buhârî, Rikak, 1.
Yukarıdaki ayet ve hadisin vermek istediği mesaj nedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız
Cevap: Boşa geçen vakit bizler için çok kötüdür. Sürekli çalışmalı ve üretken olmamız gerekir.
Yukarıdaki örnek olaya göre Peygamberimiz (s.a.v.), çalışma ve iş hayatında hangi ilkelere özen gösterilmesini istemektedir? Değerlendiriniz
Cevap: Peygamber efendimiz iş hayatında dolandırıcılık, yalana karşı oılan biridir. Her zaman dürüst olmak gerektiğinden ve doğru ve dürüstlük ile ticaret yapmayı desteklemiştir.
Çevreyi temiz tutmak ve tabiatı korumak konusunda bizlere ne gibi görev ve sorumluluklar düşmektedir?
Cevap: Çevre hem bizim hem de diğer canlıların yaşam alanıdır. Çevre bizlere verilen bir nimet ve emanettir. Emanete karşı her zaman saygı duymamız gerekir. Çevreyi ve tabiatı korumak için bizlere düşen görevler çevreyi her zaman temiz tutmalıyız. Kötü davranışlarda bulunanları uyarmalıyız. Ağaçları kesmemeli ve ağaç dikmeliyiz.
Çevre kirliliğinin zararları nelerdir? Arkadaşlarınızla tartışınız ve tespit ettiğiniz sonuçları yazınız.
Cevap: Çevre kirliliği hem bizlere hem de diğer canlılara zarar verir. Birçok canlının yaşam yeri yok olur. Birçok canlının nesli tehlikeye girer. Hastalıklar çoğalır. Küresel ısınma hızlanır. Su kaynakları tükenir. İklim değişikliği meydana gelir.
İnsanın, Allah’ın (c.c.) en güzel şekilde yarattığı tabiata (çevreye) karşı ne gibi sorumlulukları vardır? Sınıfınızda tartışınız.
Cevap:
“Birinizin elinde bir hurma fidanı varsa kıyamet kopuyor olsa bile derhâl onu diksin.”
Ahmed bin Hanbel, Müsned, C 3, s.184.
Yukarıdaki hadisten ne gibi ilke ve mesajlar çıkarılabilir? Arkadaşlarınızla yorumlayınız.
Çıkardığınız sonuçları maddeler hâlinde listeleyiniz.
Cevap:
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Çalışmanın, üretken olmanın kişi ve toplum hayatı açısından önemi çok fazladır. Çalışkan ve üretken olan bir insan toplumuna her zaman katkısı olur.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.