7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 118-120-122-123. Cevapları MEB Yayınları 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Karışımlar konusunun yer aldığı 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 118-120-122-123 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
Şekerin limonatada yeterince çözünmemesinin nedeni nedir? Şekerin daha iyi çözünmesi için ne yapılabilir?
Cevap: Limonatanın soğuk olması ve karıştırılmaması şekerin yeterince çözülmemesine neden olur. Şekerin daha iyi çözülmesi için limonatanın ısınması ve şekerin karıştırılması yapılabilir.
Aşağıdaki deneyi yapım aşamalarına uyarak tamamlayınız.
• Bu karışımları homojen ve heterojen olarak sınıflandırınız.
Cevap:
• Hangi maddeler su içerisinde eşit miktarda dağıldı? Yazınız.
Cevap: Tuz ve şeker su içerisinde eşit miktarda dağıldı.
Aşağıdaki deneyi yapım aşamalarına uyarak tamamlayınız.
• Kronometredeki ölçüm sonuçlarını karşılaştırarak hangi koşullarda şekerin daha hızlı çözündüğünü yorumlayınız.
Cevap: Toz şeker, küp şekerden, 40°C’lik sudaki şeker, 20°C olan sudaki şekere göre daha hızlı çözünmüştür.
• Kullandığınız değişkenleri belirleyerek aşağıdaki tabloyu doldurunuz.
Cevap:
Aşağıda bazı karışım örnekleri verilmiştir. Bu karışımları oluşturan maddelerin fiziksel hâllerini ve karışım türünü ilgili yerlere örnekteki gibi yazınız.
Cevap:
Karışımların ayrılması verimli ve kaliteli üretim için oldukça önemlidir. Kaliteli ve verimli üretim sayesinde hata payı azalır ve gereksiz tüketimin önüne geçilmiş olur. Bu da ülke ekonomisi önemli faktörde etkiler.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.